søndag 2. august 2009

Begynner aa bli en stunn sia sist jeg skreiv paa bloggen. Jeg tror rett og slett at ting her har blitt saa vanlige at jeg liksom ikke har hatt saa mye aa skrive om, og siden Thea skrev saa fikk dere hjemme uansett en oppdatering.
Men siden vi naa er inne i den siste hele dagen i Ghana, er det vel paa sin plass og skrive noen avslutningsord!

Det at vi har vaert her i 2 maaneder klarer jeg liksom ikke helt aa forstaa, men naar jeg ser tilbake paa ting vi har opplevd og gjort, kan jeg tro det alikevell..


Noe av det jeg kommer til aa huske mest, og det som kommer til aa sitte i meg lengst er kanskje lukta og stoeyen. Den konstante stoeyen som du ikke kommer unna, uansett! Ghanesere er et vanvittig hoeylytt folk, det sitter forresten en ved siden av meg paa internettkafeen og synger til musikken som butikken over gata spiller. Selgere har forskjellige floeyter og bjeller ettersom hva de selger, og den av de trotrosjoffoerene som roper hoeyest hvor den skal faar alle passasjerende, selv alle trotroenee skal til samme destinasjon. Dette er veldig sjarmerende, irriterende og morsomt samtidig! Jeg kan med sikkerhet si at jeg kommer til aa savne det!
Lukta er ogsaa intens. Aapen kloakk er ikke en fryd for nesen, og det finner man i alle store byer i Ghana. Det er rart, men jeg kommer nok til aa savne lukta ogsaa. Det er liksom noe spesielt ghanesisk med den.

Kjenner at det skal bli veldig godt aa komme hjem, ikke fordi jeg ikke har hatt det bra, men det aa vaere 2 maaneder i et annet land gjoer vel at du vil hjem uansett hvor det skulle vaere. Det jeg gleder meg mest til siden jeg har vaert i Ghana, og ikke et europeisk land er fremdeles mange ting. Mexikansk mat, varm dusj, ren seng, stille sone paa busser og tog, og kansjke mest det aa vaere en i mengden. Ikke en av to hvite i landsbyen, eller en hviting som man kan presse litt ekstra penger fra.
Men det jeg gleder meg aller mest til er jo aa treffe familie og venner igjen. 2 maaneder er lenge naar man bare er sammen med en man kjenner fra foer.

Er veldig taknemmelig for at de eneste skadene jeg har herfra er en blaa taaneggel og litt avflasset hud pga solbrenthet! Det er ikke ille etter et saa langt afrikaopphold:)

Da vender denne obrunien omsider nesen mot nordligere stroek, familie, venner, politiskole. Takk for naa!
Bjoern Tore

1 kommentar:

  1. Hei! Fantastisk flott reiseblogg, høres ut som dere opplevde mye artig i Ghana. Tenkte selv og reise til Afrika som frivillig, men lurer på hvilken organisasjon jeg skal reise med. Hvilken reiste dere med, og er den til å anbefale? :)

    SvarSlett