onsdag 29. juli 2009

Hei igjen:)
Naa er det en stund siden vi har skrevet!
Etter at vi hadde vaert i Kumasi var planen og dra opp nord paa safari, men som sagt tidligere saa var vi bare for slitne saa vi bestemte oss for og dra ned til kysten. Bjoern Tore hadde veldig lyst og dra til ett sted som heter Green Turtle Lodge. Ett hotell som ligger paa vestkysten litt over 20 mil fra grensen til Caute de Ivorie. Jeg var veldig paa utkikk etter ferie fordi jeg var kjempe sliten og saa for meg ett hippie heyday hotell (som mange av strand hotellene her er) langt borte fra folk.
Det var for det foerste utrolig vanskelig og komme seg dit og vi maatte bytte trotro flere ganger. Og da vi kjoerte inn pa veien til hotellet kjoerte vi paa en vei som var saa daarlig at bilene kunne nesten ikke kjoere paa den. Noe som ikke beroliget meg det spor!
Da vi ble satt av ble vi moett av en bil med ei tysk- kanadisk jente og en ghanesisk mann og de sa at hotellet var full- booket. Meget panikkgrepet, sliten, sulten og troett og saa oede som jeg aldri har vaert foer satt vi paa dem til det ene hotellet i samme omraadet. De hadde bare dyre rom saa hun kjoerte tilbake for og dobbelsjekke at de ikke hadde noen ting pa Green Turtle lodge. Og paa ghanesisk vis saa har de plutselig 4 soveplasser. Vi fikk ett telt, mens de tok staff-room:)

Stedet er helt fantastisk. Det er drevet av ett ungt engelsk par og alt gaar paa solenergi og har ett veldig fokus paa miljoet. Saa dagen vi kom hadde det regnet saa de hadde ikke nok stroem saa alle fikk utdelt parafinlampe. Maten er laget av ting de faar fra sesongene, dusjen er nydelig med stein rundt og under en palme, doene er faktisk utedo, men utrolig fine, og havet er fire meter fra hotellet. Stranda flere mil lang og helt folketom, boelgene er perfekte for boogie board og alle dagene hadde vi sol eller sol bak ett tynt skylag.
Teltene var plassert paa stranda og vi la oss hver kveld til boelgene med parafinlampa paa ei afrikansk strand. Mer eksotisk opplevelse har jeg ikke hatt foer.

Paa morgenene hadde de nydelig billig deilige frokoster, cappuchino, fersk presset appelsin juice eller ananas juice, og ekte kaffe og IKKE nescafe. Lunchen var panini eller sandvicher inntatt paa stranda, og kveldene var nydelige middager blant annet kyllingfilet marinert i kokosnoett og mango juice og ekte potet. Og paa toppen av det hele hadde de sjokoladefondue med fersk frukt og enorm drink meny til 8 NOK per drink. Planen var og vaere der to netter, men det ble en uke..:P

Det var ett perfekt sted og slappe av, men og ikke minst faa kontroll paa alle intrykkene og forskjellene paa en rolig maate. Det som og var bra var at dette stedet var det nesten bare voluntoerer. Unge folk som var ferdig med prosjektene sine og slappet av foer de drar hjem. Saa vi har moett mange nye folk og det har vaert veldig deilig og snakke med folk som har opplevd mye av det samme og faa nye tanker om det vi har opplevd.

Vi har med andre ord levd i ett et atlanterhavsparadis og det har vaert helt utrolig!:)

Naa er vi i Cape Coast fordi vi vil se nabobyen som heter elmina foer vi sakte skal bevege oss mot Accra og hjem paa mandag.
Haaper alt er bra hjemme, klemmer fra oss begge:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar