lørdag 6. juni 2009

helga i Cape Coast :)

hei (naa skriver begge:))
I kveld er siste kvelden i Cape Coast:) Byen er ikke det badeparadiset som vi trodde...
Paa torsdag da vi kom sjekket vi inn paa Mighty Vicory Hotel,ett hotell som kostet rundt 120 kroner og er helt kurant.Paa kvelden dro vi og spiste paa Castle restaurant. En restaurant som er rett attme CapeCoast castle som var britenes store slaveslott paa 1800 tallet. Var en kjempebra restaurant hvor man satt rett over stranda og fikk sjoesproeyten fra boelgene i ansiktet.. var enorme boelger!
Paa fredag handlet vi noen suvernirer (ja,nu har ho Theamor og hainn broremainn kjoept noen gava til ett knippe utvalgte folk) og byttet hotell til ett som vi skulle teste var bedre...vi hadde en teori om at det ikke er saa stor variasjon i standard, bare pris..og det hadde vi helt rett i!:P

I dag har vi vaert skikkelig turister i CapeCoast castle...grusomme historier og ekle moerke rom ,men deilig og vaere turist...:P etterpaa gikk vi oss litt vill i markeder men saa dro vi paa hotellet og slappet av.

I morgen drar vi tilbake til familien noe som blir helt OK:) paa torsdag etter jobb drar vi til Accra hvor vi skal paa La Badi beach og bare bade og sole oss hele helga..:)
Paa onsdag skal vi og paa en volunteercafe i nabobyen. Ett treffpunkt for alle som er voluntoerer av SYTO i vaart omraade:)

Det var alt denne gangen..:)
Greitt det du,heeii..:)
Ha en fortreffelig soendag:)


3 kommentarer:

 1. Ja, ja. Da blir det vel på'n igjen med nye planker og avansert matematikk. Og fufu. Fine greier. Ska vi sende litt lettsaltet uer?

  SvarSlett
 2. Hei!
  Så utrlig spennende å lese bloggen din! Jeg og samboeren min har tenkt på å reise til Ghana gjennom explore. Men da jeg kontaktet dem virket det som det kunne være vanskelig å få bo sammen ol. Og det vil vi jo helst.. var dette et problem for dere? Hvordan blir slikt godtatt i Ghana, bør man være gift osv? Lurer også på hva dere jobbet med? Leste ikke hele bloggen, men så at du jobbet på en skole. Lurer også på om du vet om det er mulig å reise nedover med barn (tenkte sånn hvis dette først er noe vi gjør om en god stund). Hvor lenge var dere der? Ble en del spørsmål, håper du gidder svare. Bare det at vi hadde slått det litt fra oss siden det virket som det var vanskelig å få reise ned sammen som par, men når jeg så bloggen her skjønner jeg jo at det kanskje er en mulighet =) mvh Urd

  SvarSlett
 3. heihei:) saa artig at du synes det var spennende og lese!
  Vet ikke om det er saa vanskelig og faa til og bo sammen..SYTO som xplore samarbeider med, og som plasserer dere i familier virker paa meg veldig hyggelige og samarbeidsvillige saa hvis dere bare understreker at dere vil bo sammen saa tror jeg det skal gaa bra:)I familien vaar har vi ett rom med to dobbelsenger. Vi er jo ikke gift, men samboere i Norge og folk gaar pa en moete ut i fra at vi er gift, men synes det er helt greit naar vi sier at vi bare er kjaerester.
  Vi er og vanlige kjaerester paa gata og paa grunn av at vi er hvit vet de at vi kommer fra vesten og er dermed veldig aapen for at kulturer er forskjellige saa at vi reiser som ugift par er det ikke saa mye reaksjoner paa. Jeg tror ikke jeg ville reist hit med barn..begrenser litt hva man kan gjoere og forskjellene er jo store, men det kommer jo helt ann paa alder paa barnet da:)
  Jeg jobber i barnehage eller kindergarden 2 som assistent\laerer og Bjoern Tore jobber med construction (bygger en ny spisesal til skolen vi jobber paa). Landsbyen heter Akim Akroso.
  Hvis dere vil dra kan du jo spoerre xplore om navnet paa familien vaar osv slik at det kanskje blir litt lettere.
  Bare spoer mer hvis du lurer paa noe!
  Lykke til fra oss begge:)

  SvarSlett