torsdag 4. juni 2009

Kommet igang :)

Da her vi vaert hos vertsfamilien i 1 uke, har faatt et godt forhold til alle, sepssielt de to minste guttene! :) Jeg merker ogsaa at det er vikig aa ta pauser naar vi er hjemme, det blir fort slitsomt med saa mange nye inntrykk og ting jeg ikke har erfaring med. Da er det godt aa koble av med Kaizers Orchestra og en pakke kjeks. Det varme vaeret gjoer meg ogsaa sliten, saa vi legger oss sjeldent senere enn kl 20.00 :P.

Jeg har paa denne uken opplevd og gjort ting jeg ikke trodde jeg skulle faa gjoere. Jeg har banket en frukt som heter kwashawa, i en stor skaal til det ble til groet, saa har jeg kokt suppe paa en type baer som smaker chili, og fisk. Sammen blir dette Ghanas nasjonalrett, fufu. Det at jeg fikk vaere med i prosessen aa lage mat gjorde meg gla, og fikk meg til aa foele meg litt mindre som en konge. Foroevrig smakte dette nesten som sterk flatgroet, og jeg fikk meget daarlig mage etter aa ha spist det. Men jeg satser paa at magen blir vant til det, og har sagt at jeg skal spise det igjen paa mandag :) Jeg hjelper ogsaa til med oppvasken, og vannhenting, (vannhenting foregaar foroevrig ved en pumpebroenn 300 m fra huset) Jeg synes det er ganske kult at 6 aar gamle Kofi klarer aa baere en jernboette som rommer 15 liter, paa hodet. Til informasjon saa et dette TUNGT!

Dette skulle vaert den foerste uken paa jobb for oss. Naar vi kom paa skolen paa mandag fikk jeg beskjed om at jeg skulle vaere ITC laerer (ansvarlig) for 2 klasser paa videregaaende, siden den laereren som var naa skulle reise bort... Jeg forklarte at jeg ikke hadde nok greie paa IT til aa vaere laerer, og spessielt ikke uten PC. Hvordan forklarer du powerpoint, exel, internett og frontpage uten pc? hadde jeg vaert forberedt paa det kunne det gaatt, under tvil..
Naar jeg fikk forklart rektoren dette, (som ikke var paa skolen foer paa tirsdag) fikk jeg beskjed om at jeg skulle drive med bygningsarbeid som avtalt. Oppmoete: Onsdag kl 08:00. Jeg moette opp, og ble fortalt at det ikke var noe bygging i dag fordi de ikke hadde faatt tak i planker.. kom i morgen, kl 8. jeg moette opp, og ble satt igang med aa male noen planker, dette tok ca en time. Jeg haaper at neste uke blir mer konstruktiv jobbmessig enn denne..

Naa er vi paa et hotel i byen Cape Coast, britenes tidligere slavehovedstad. Kysten av Ghana er helt vanvittig vakker, og jeg skjoenner ikke hvorfor det ikke er fult av turister her.. Gleder meg til helga:)
Bjoern Tore

4 kommentarer:

 1. Kaizers og en pakke kjeks kan fungere for mye! Og det må litt til for å bearbeide alt dere ser og hører. Ellers håper jeg dere lærer mer matlaging, og tester det ut på hjemmebane. Men etter all den malingen er det godt at det er helg. Kos dere, og nyt turistenes fravær! Randi og Asgeir

  SvarSlett
 2. Artig å lese om deres oppleverlser! Fortsett med det.

  Da er flyttelasset ankommet og delvis plassert i kjelleren hos Markus. Hele "familien" var med å løfte, som han kaller Kim Andre og Morten. Flyttelasset står nok noe fuktig og bør nok flyttes til Storo dersom det er mulighet for det. Vi kan flytte det, dersom dere får kontakt med Hartadværingen.

  PS. Vi fikk hele lasset inn i bilen, og trengte altså bare å kjøre en gang. Markus måtte ha en eske på fanget, men klarte likevel å vri hodet, hvor han ville...

  SvarSlett
 3. Supre greier! vi skal ta kontakt med henne, aa gi dere beskjed:) Romslig bil altsaa, det skal jo sies at thea kanskje overdriver litt i sine utsagn da :P
  Si takk til alle sammen fra oss :)

  SvarSlett