søndag 21. juni 2009

hjem til landsbyen igjen:)

Da var det soendag igjen og vi skal komme oss til landsbyen, men foerst venter live fotballkamp mellom Swedru (nabobyen) og Kumasi (Ghanas nest stoerste by). Vi gleder oss!:)

I gaar kveld var vi paa den faste restauranten vaar her i Cape Coast og spiste. Vi hadde regnet ut i hodet at det skulle bli ca 17 cedies (ca 80 kroner) for to pizza, to store oel, en smirnoff og en fanta (ja, er kjempebillig her!!). Servicen her i Ghana er saa treg at man ofte tror de maa slakte maten foerst, saa naar man vil gaa og betale pleier vi bare og gi dem det de sier det blir uten regning. Da vi gjorde det i gaar synes vi han skulle ha litt mye penger. Ble liksom plutselig 25 cedies. Vi stusset naa litt over det og kelneren sa at vi kunne faa se paa menyen hvis vi ville. Vi tenkte at nei, det gaar sikkert bra, men etter naermere regning tenkte vi at jo, vi maa sjekke det.

Det viste seg at kelneren hadde lurt oss for 7 cedies (noe som er mye her!) og stukket fra restauranten da han saa at vi sjekket menyen. Han tok heller ikke telefonen da de andre kelnerne proevde og ringe han. Etter en halvtimes venting, kom han. Han begynte og lyge og si at vi hadde drukket 4 oel, og spist en pasta bologniese osv, men skjoente da Bjoern Tore ble saa sint at han sa: even if we had five fucking beers it wouldent be 25. Saken ble avsluttet og vi fikk pengene vaare tilbake, men lovte og aa komme tilbake.

Var en utrolig spesiell opplevelse, for det og jobbe paa slike restauranter er bra betalt for ghanesere og det at vi (mest sannsynlig) fikk han sparket kjennes rart. Men helt fra begynnelsen proevde vi og si at han sikkert bare regnet feil og at det ikke var noe problem osv, men naar han begynte aa lyge ble vi begge utrolig provoserte.
Er utrolig spesielt og hele tiden maatte passe seg for slike ting. Gjorde det mye i begynnelsen, men sluttet aa passe paa saa mye fordi vi foelte at vi begynte og se ann typer osv, men er utrolig slitsomt at hudfargen din her gjoer at du alltid maa passe paa overalt. I landsbyen, paa jobb, naar vi reiser osv. Er ikke saerlig goey.
Men andre voluntoerer sier jo akkurat det samme. Noen har blitt ranet, mens flere har blitt lurt for penger paa guidede turer osv.
Men man laerer jo veldig av slike situasjoner siden de overhodet ikke er behagelige.

Naa drar vi til landsbyen og ser fram til en ny uke og neste helg naar mamma og fredrik kommer!!:) Vi har det kjempe bra:)

Ha ei fin uke, hilsen oss begge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar