lørdag 11. juli 2009

Fredrik og Ninas siste blogg

Naa er det helt paa slutten av vaar Ghanareise. Det har vaert en noksaa krevende opplevelse mht komfort og andre fasiliterer som en tilfeldig nordboer er vant til. Ghana er ikke paa noen maater lagt opp for turister og andre mer tilfeldige "forbipasserende". De fleste valurakalkulatorer paa nettet opererer med ei liste paa de 150 mest brukte valutaene i verden. Ghana er ikke paa den lista. Du maa klikke deg videre inn paa de mer "spesielle" for aa finne den Ghanesiske valutakursen. Men det er IKKE gjestfriheten det skorter paa. Vi har aldri tidligere opplevd saa mange vennlige og smilende mennesker. Vi blir sett paa som styrtrike i deres oeyne men likevel smiler de og oensker oss velkommen til Ghana naa de tilfeldigvis gaar forbi. Barna hopper og ler og roper Obruni til oss, som betyr "bleiking" paa Ghanesisk.

Dette oppholdet har paa mange maater forandret mitt syn paa forholdet mellom den rike og fattige delen av verden og paa bistandshjelp og bistandsutvikling generellt.

Dette har vaert en en viktig reise og vi har hatt en fantastisk tid med Thea og Bjoern Tore. Vi er alle enige om at vi er et godt team og har hatt mange flotte opplevelser sammen.

Men jeg er lurer naa ogsaa paa om jeg kanskje begynner aa bli for gammel (les voksen) til aa reise saa primitivt og enkelt. Jeg tror bestemt jeg er ferdig med den enkleste formen for "backpacker" reiser i allefall.

Og jeg, Fredrik kjenner igjen magevonden som kommer med jevne mellomrom. Magen er ikke blitt vant med matbakteriene her, og jeg begynner aa bli kraftig lei av pommes frites, hamburger, kylling, frityrstekt omelett og hvitt broed. Ser veldig fram til et kaldt glass skumma melk! Jeg vil ogsaa slutte meg til det Nina skrev over, og vi har hatt en fin tid med Thea og Bjoern Tore i disse 2 ukene.

1 kommentar:

  1. Jeg kan godt tenke meg at dette har vært en krevende, men lærerik erfaring for alle. Og jeg er stolt av at Thea og Bjørn Tore har klart dette så bra - og ikke minst ved måten Thea gir uttrykk for hvordan dette har vært. Også er jeg glad for Nina og Fredik har vært hos dere ei stund. Det har kjentes fint for meg. Ha en fin tur hjem! Og ha ei fin arbeidsuke Thea og Bjrøn Tore!

    SvarSlett